ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ? ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ? ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Διεύθυνση Συγγρού και Ζαλοκώστα 38 (έναντι νοσοκ. ΥΓΕΙΑ) Χαλάνδρι
Τηλέφωνο

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΝΑΡΘΗΚΕΣ

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι νέοι αρχίζουν να ασχολούνται με τον αθλητισμό, κυρίως για λόγους ευεξίας και κοινωνικοποίησης και με αθλήματα που παλαιότερα ασχολούνταν μόνο οι επαγγελματίες, όπως πολεμικές τέχνες.

Οι προστατευτικοί νάρθηκες αποτελούν βασικό εξοπλισμό για τους αθλητές όλων των ηλικιών, που λαμβάνουν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες. Η χρήση ενός προστατευτικού νάρθηκα παρέχει προστασία στα δόντια, τα χείλη, τα μάγουλα και τη γλώσσα από τραυματισμούς κατά την άσκηση. Καθίστανται αναγκαίοι, ώστε να αποτρέψουν κάποιο σοβαρό τραυματισμό, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θλαστικό τραύμα ή ακόμα και στην απώλεια δοντιού. Με την ανάπτυξη του εμπορίου στα είδη αθλητικών δραστηριοτήτων, νάρθηκες προκατασκευασμένοι διατίθενται στο διαδίκτυο ή σε διάφορα σημεία πώλησης, σε χαμηλό κόστος. Αυτοί συνήθως τοποθετούνται μέσα σε βραστό νερό και μετά διαμορφώνονται από τον αθλητή, ώστε να αποκτήσουν κάποια στοιχειώδη εφαρμογή. Αυτή όμως μπορεί να μην είναι αρκετή για να συγκρατήσει το νάρθηκα στη θέση του σε περίπτωση χτυπήματος και άρα, εκτός απ’ το ότι παρέχουν χαμηλή προστασία, τελικά είναι και επικίνδυνοι, αφού κινδυνεύουν να φύγουν από τη θέση τους και να δυσκολέψουν ακόμα και την αναπνοή.

Αντίθετα, οι εξατομικευμένοι νάρθηκες που κατασκευάζονται, μετά από αποτυπώματα των δοντιών και των μαλακών μορίων του ασθενούς από ειδικό υλικό, ώστε να έχουν ελαστικότητα και να απορροφούν τους κραδασμούς, εφαρμόζουν απόλυτα, στα σωστά σημεία του στόματος και παρέχουν τη μέγιστη προστασία, επιτρέποντας την αναπνοή. Λειτουργούν σαν ένα μαξιλάρι, προστατεύοντας τα δόντια και τα μαλακά μόρια σε περίπτωση άμεσης πρόσκρουσης  και έτσι μειώνουν την πιθανότητα τραυματισμού και διάσεισης. Είναι άοσμοι και υποαλλεργικοί. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνδέσει την χρήση προστατευτικών ναρθήκων με αθλήματα όπως η πυγμαχία και οι πολεμικές τέχνες, αυτοί θα πρέπει να φοριούνται και σε άλλες δραστηριότητες όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο, χόκεϊ, σκέιτμπορντ, βόλεϊ, πόλο.

 
 
logo.png
Συγγρού και Ζαλοκώστα 38
(έναντι νοσοκ. ΥΓΕΙΑ)
Χαλάνδρι
Τηλ.: 210 6896 597
E-mail: levi@prostheticdentistry.gr

Search